Over mij

Harm Meijer

Welkom op mijn website, ik ben Harm Meijer en stel mijzelf even voor:
Het schilderen en beeldhouwen is voor mij een creatieve uitlaatklep. Al vanaf jongs af aan ligt hier mijn interesse, daarnaast is het een tweede natuur geworden. Ik heb lessen gehad van verschillende kunstenaren, waardoor ik mij heb kunnen ontwikkelen. Van 1985 t/m 2017 ben ik lid geweest van het schilders collectief ‘Swolla 83’. Verder heb ik studie gedaan aan de vrije Academie voor beelden en kunsten in Nunspeet. En ben ik vanaf 2017 tot heden aangesloten bij de beeldhouwclub van Elly Provoost-Troost te Deventer.

harmmeijer.png

De kunst
Kunst is iets wat verborgen zit,
het herbergt een diep geworteld gevoel.
Een expressie van je zelf. Het raakt je zelf.
Het ontbloot de ziel en legt je gedachten in iemands hand.
Je geeft je voor honderd procent.
Het is een uiting van liefde. Maar ook van pijn.
Het is de ultieme zelf zijn.

Schilderen

Acryl op doek
Mijn doel is krachtige schilderijen te maken, met een bepaalde dramatiek. Om dat te bereiken gebruik ik uitgesproken kleuren met groot licht/donker contrasten, waar een belangrijke rol is weggelegd voor het licht. Qua onderwerpen schilder ik portretten, modelstudies,  landschappen, dieren en abstract werk. Maar wel op een manier dat er voldoende ruimte overblijft voor persoonlijke interpretatie. 

Thematisch werken
Gedurende de zoektocht bij het uitdiepen van een thema laat ik me leiden door mijn gevoel en emotie. Dit probeer ik in een beeld of een schilderij te vertalen. Daarbij wil ik laten zien wat onder het oppervlakte  schuilgaat. Het schilderen vormt voor mij steeds een uitdaging, die een andere werkelijkheid weergeeft, een nieuw beeld laat ontstaan. Het kan ons opnieuw ontroeren en ons leven verrijken.

Beeldhouwwerken

Proces van beeldhouwen
Beeldhouwen is niet alleen erg leuk om te doen, het werkt ook rustgevend. Bovendien geeft het veel voldoening om van een stuk steen iets heel eigens te maken. Soms werk ik naar een onderwerp toe, soms laat ik me leiden door de steen zelf, het materiaal bewerken en het van dof in glad en glanzend te zien en voelen veranderen is een mooi proces.

In opdracht werken
Natuurlijk is mijn werk te koop, ook is het mogelijk om in opdracht iets te maken.
Neem dan contact op om te overleggen.